Sundhed

Kostpolitik

 På Fællesbo vægtes en sund og varieret kost, med udgangspunkt i fødevarestyrelses officielle kostråd og borgernes ønsker.

De dage hvor der bliver lavet aftensmad på Fællesbo, sker det som en pædagogisk aktivitet hvor borgeren alt efter niveau er aktiv deltagende. Det er ligeledes dialog mellem personale og borger om menuen. De dage hvor der ikke laves mad på Fællesbo henter vi det på den beskytte Café – Caféen. Om mandagen spiser vi aftensmaden ude på Cafeéen.

Fællesbo forsøger at motivere borgene til et sund og aktiv liv. Dette kan b.la ses ved at Fællesbo f.eks. tilbyder fælles tur til svømmehallen om tirsdagen. Sundhedsidealet skal altid se i forhold til den enkeltes borgers selv – og medbestemmelse ret. Heri b.la. hvad den enkelte borger bruger sine penge til, hvor det bliver en pædagogisk opgave at støtte og motivere den enkelte til det sunde valg, uden at krænke den enkelte borgers autonomi. 

Indkøb og madlavning

Som udgangspunkt handles der lokalt og købes ind til en uge ad gangen. Udover det ugelige storindkøb som sker ved varelevering, er øvrige indkøb til fælleslejligheden en pædagogisk aktivitet og foretages af personale og beboere. Der handles jvf. officiel kostpolitik og borgerinddragelse hvor der prioriteres efter følgende:

  • Nøglehulsmærkede og fuldkornsmærkede produkter
  • Borgerønsker.
  • Danske produkter med fokus på at følge årstiderne
  • Økologi
  • Pris

Kostkassen på Fællesbo

Når man bor på Fællesbo, er man med i den fælles kost- og servicekasse. Det koster pr. 1. september 2021 kr. 2100 pr. måned, hvoraf de kr. 200 går til servicekassen.

Kostkassen dækker følgende:

Dagens måltider: morgenmad, frokost i Fællesbo på hverdage og fridage samt ingredienser til madpakker på arbejdsdage, kaffe/te og frugt om eftermiddagen samt aftensmad.

Spisning ved planlagte ture/aktiviteter/ferier arrangeret af Fællesbo. F.eks. aftensmad på caféen mandage og onsdage. Dog ikke ved aktiviteter som f.eks. restaurantbesøg hvor under 2/3 del af borgerne deltager 

På fødselsdage kan den enkelte beboer vælge at bestille kagemand og kakao til eftermiddagskaffen eller bestille pålægskagemand/pizza til aftensmad eller andet. Hvis beboeren vælger at bestille kagemand og kakao, kan vedkommende desuden vælge en hjemmelavet menu til aftensmad og selv deltage i madlavningen.

Planlagt ferie og ophold udenfor Fællesbo

Hvis en beboer ikke ønske et måltid, kan denne 10 dage forinden framelde sig spisning. Refundering pr. 1. september 2021

Borger der ikke benytter sig af at smøre madpakke i fælleslejligheden

Aftensmad

Hele dagen

120,- pr. måned

42,- pr. måltid

50,- pr. dag

Køb af ekstra måltider

Borgerne kan ved besøg tilkøbe ekstra måltider (Køb af ekstra måltider skal være i overensstemmelse med Fællesbo øvrige drift). Købe af ekstra måltider skal ønske senest 10 dage inden. Priser pr. 1. september 2021

Aftensmad

Hele dagen

42,-

75,-